Nie zawsze wena do gotowania jest ale zjeść coś by się chciało. Nie miałam chęci zbytnio kombinować, bawić się przyprawami więc z kilku składników i jednego półgotowca zmajstrowałam taki prosty i szybki obiadek. Dosłownie, jego zrobienie zajęło maksymalnie 30 min, ze względu na czas gotowania wody na makaron. Nie jest to super zdrowe i idealne rozwiązanie, podejrzewam nawet, że kontrowersyjne bo przecież można zrobić samemu, że wtedy lepiej, że wtedy zdrowiej ale jak sami wiecie nie zawsze się chce
Składniki:
1 opakowanie sosu bolońskiego
300 ml wody do sosu6-8 pieczarek
pół czerwonej papryki
2 cebule
olej do smażenia (u mnie rzepakowy)
makaron (u mnie spaghetti pełnoziarniste)
Pokrojoną cebulę podsmażam na szklisto, dodaję pokrojone pieczarki i paprykę, chwilę podsmażam. W międzyczasie wstawiam wodę na makaron i gotuję go aldente. Sos przygotowuję wg instrukcji na opakowaniu, zalewam nim warzywa, gotuję kilka minut i sos gotowy.