pasta-z-cebula

Smarowidło z pieczarkami i cebulą

Smarowidło będzie z ulubioną przeze mnie ostatnio ciecierzycę. Można zamienić ją na kaszę jaglaną ale nie chciało mi się jej gotować a cieciorka czekała gotowa w lodówce 😉

Składniki:
150 g ciecierzycy (miałam tylko tyle, można użyć całej puszki)
2 cebule
10 pieczarek (u mnie małe i średnie)
0,5 – 1 łyżki sosu sojowego
pieprz
1/4 łyżeczki cząbru
1/2 łyżeczki majeranku
olej do smażenia

Cebule i pieczarki pokroić, usmażyć i ostudzić. Do jednego pojemnika lub blendera dodać wszystkie składniki i zblendować/zmielić ale niezbyt drobno, by pasta miała jakąś teksturę. Gotowe smarowidło najlepiej smakuje schłodzone.

pasta-z-cebula


 

 

Published by

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Obraz CAPTCHY

*