Czy mieliście kiedyś przyjemność obserwować przy pracy barmana? Chodzi mi tutaj oczywiście o takich ludzi, którzy stoją za barem i przyrządzają najlepsze drinki na świecie. Muszę się pochwalić, że mam przyjemność posiadać w swoim gronie dwie takie osoby, które na sztuce barmańskiej znają się jak nikt inny. Bo przyrządzanie takich smakowitości to istna uczta dla oka oraz dla smaku. Różnokolorowe mikstury, z dodatkiem egzotycznych owoców, niektóre płonące żywym ogniem, inne zachwycające swoją oryginalnością oraz smakiem – takie cuda potrafi przyrządzić prawdziwy barman. I od niedawna takie cuda można również mieć na swoich weselach oraz na innych imprezach, które będziecie organizować. Barman na wesele to nowy rodzaj usługi, który zapewnia na imprezach jeszcze lepszy dostęp do alkoholi. Za wszystkie drinki z góry płaci organizator imprezy (dla przykładu Państwo Młodzi) a goście mogą wybierać napoje spośród bardzo bogatego menu. Wraz z pojawieniem się barmana na weselu macie zapewniony niezwykły pokaz kunsztu oraz smaku. Sam osobiście widziałem jak na barze, który oni przywożą ze sobą, lądują kolorowe drinki. Barman (lub też większa ekipa) robi parujące fontanny z fantazyjnymi przyozdobieniami. Wszystko wygląda naprawdę świetnie i jest niezłą atrakcją na całej imprezie. Obecnie w każdym mieście można wynająć dla siebie takiego barmana lub też barmanów, którzy pojawią się na Waszym weselu o umówionej godzinie. To już od Was zależy ile dokładnie pozostaną na Waszej zabawie weselnej.
Barman na wesele
Losowe przepisy:
Powidła śliwkowe Dawtona
Wbrew pozorom nie jestem w żaden sposób powiązana z firmą Dawtona. To już któryś mój wpis z ich produktem. Podczas zakupu kieruję się tym by produkt był tani i miał w miarę krótki skład oraz żeby był tam składniki które umiem przeczytać a ich spożycie nie grozi zawałem (żarcik).
Dzisiejszym bohaterem...
Racuchy z mąki orkiszowej ze smażonymi jabłkami
Bardzo prosty i szybki przepis na racuchy a może bardziej placuszki z użyciem smazonych jabłek, na które przepis znajdziecie tu. Fajny przepis jak z racji jesieni macie urodzaj jabłek a nie wiecie co można z nimi zrobić
Składniki:
ok 150-200 gramów mąki orkiszowej (zwykła lub pełoziarnista pszenna też się nada)
1/2 łyżeczki...