SKŁADNIKI:

1. 4 duże filety z pangi
2. 1 średnia cebula
3. 1 cytryna
4. 1 strąk papryki
5. 3 pomidory
6. 1/3 szklanki oliwy
7. 3 gałązki zielonej pietruszki
8. 3 gałązki kolendry
9. Ząbek czosnku
10. Sól, pieprz ziołowy i czarny

WYKONANIE:

Filety umyć i osuszyć. Z cytryny wycisnąć sok i skropić nim kawałki ryby, a następnie posolić. Odstawić na około 15 minut.
Cebulę, cukinię i paprykę oczyścić, umyć i pokroić w drobną kostkę. Obrany ząbek czosnku rozetrzeć i połączyć z warzywami. Pomidory umyć, pokroić na ćwiartki, usunąć części z pestkami a resztę pokroić w kostkę i dodać do pozostałych warzyw. Przyprawić do smaku solą i pieprzem; dodać umyte, osuszone i posiekane zioła. Wszystko dokładnie wymieszać. Warzywa zalać oliwą i wymieszać. Na kawałku papieru do pieczenia układać część warzyw w oleju, na warzywach kawałek ryby, na niej plasterek cytryny i znowu warstwę warzyw. Papier szczelnie zawinąć i pakiecik (4 pakieciki) wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na pół godziny

PANGA W WARZYWACH
1 vote, 6.00 avg. rating (104% score)