Składniki:
• comber jagnięcy – 500 – 600 gramów;
• orzechy włoskie – 100 gramów;
• masło – 80 gramów;
• olej – 2 łyżki;
• czosnek – 2 ząbki;
• musztarda – 4 łyżeczki;
• sól i pieprz do smaku;
• pół szklanki czerwonego wytrawnego wina

Przygotowanie:Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej, dodajemy 50 gramów masła i rozgnieciony czosnek. Od razu kładziemy na to nasz comber. Smażymy na dużym ogniu przez 2 – 2,5 minuty z każdej strony. Podczas smażenia zbieramy łyżką olej z masłem i czosnkiem i polewamy nasz comber.

Ściągamy comber z patelni, jeszcze gorący smarujemy ze wszystkich stron musztardą. Obtaczamy w rozdrobnionych orzechach i kładziemy na blachę w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku.

Comber trzymamy w piekarniku przez 10-15 minut, w zależności od wielkości kawałka i tego czy chcemy mieć różowe czy wypieczone.
Kiedy comber jest w piekarniku przygotowujemy sos.

Odcedzamy olej, masło i czosnek z patelni. Wyrzucamy spalony czosnek. Wlewamy z powrotem na patelnię. Dodajemy pół szklanki czerwonego wytrawnego wina. Odparowujemy, dodajemy sól i pieprz. Ściągamy z patelni i dodajemy 30 gramów masła. Wszystko dobrze mieszamy.
Wyciągamy mięso z piekarnika i przekładamy na deskę żeby mięso odpoczęło z 5 minut.
Podajemy z sosem, ziemniaczanym piure, kuskusem albo warzywami.