Składniki:
200 g orzechów arachidowych
2/3 szklanki maki (ok. 170 g)
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 białka
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki cukru pudru

Przygotowanie:
Orzechy i cukier mielimy do konsystencji mąki.
Przesiewamy do masy mąkę i proszek do pieczenia.
Białka oddzielnie ubijamy z cukrem pudrem na sztywno. Potem po woli mieszamy ubite białka z orzechową masą.
Moczymy ręce w cieplej wodzie i robimy piłeczki większe od orzecha włoskiego. Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, trochę przyciskamy i dekorujemy całym migdałem. Pieczemy 15-18 min. przy temperaturze 190-200 st. C.
Najważniejsze nie przetrzymać! Nie musza byc brązowe! Jak tylko złapie trochę koloru , to będzie wyciągame.
Ciastka będą miękkie, kiedy wyjmiemy je z piekarnika. Po wystygnięciu stężeją.

https://anonserek.pl/porady/